Moose Adventures
The Lake 2 Lake Challenge
 
De Lake 2 Lake Challenge is een uniek, eigentijds sport & health event dwars door de waanzinnige natuur van Zweden. Vier dagen lang alles geven wat je in je hebt. In totaal leg je een route van ongeveer 250 kilometer af middels mountainbiken, kanoën en hardlopen. De route begint bij het bekende Stora Gla Lake en eindigt bij het Föxen Lake. Van begin tot eind ben je ondergedompeld in een unieke wereld vol meren, naaldbossen, heuvels, eilanden, zandstranden en unieke diersoorten.
The challenge in a nutshell
De eerste dag van de challenge zal bestaan uit een zeer pittige mountainbiketocht door één van de mooiste natuurreservaten van Zweden. Dag twee en drie bestaan uit kanovaren waarbij niet snelheid maar uithoudingsvermogen een belangrijke rol speelt. Je kan kiezen tussen een route in Zweden of je steekt de grens over richting Noorwegen.Tijdens deze twee dagen slaap je midden in de natuur met de spullen die je zelf meeneemt in de kano. Een unieke ervaring voor zowel lichaam als geest. De laatste dag begint vroeg want de challenge wordt afgesloten met een 'sunrise run'. Alle onderdelen hebben verschillende routes zodat ieder zijn eigen challenge vorm kan geven. 
It's Not a Race, it's a Challenge!!
Dag 1
Vlucht Amsterdam - Oslo 
Transfer richting natuurreservaat
Aankomst basiskamp 1
Volledig verzorgde bbq
Volledig verzorgde bbq
Aankomst basiskamp 2
Challenge 1 Mountainbiken
Uitleg challenges en routebeschrijving
Dag 2
Dag 3
Challenge 2
 uitleg + techniek
Start 2-daagse kano route
Mooie spot vinden en tent opzetten
Overnachten midden in de natuur
Volledig verzorgde bbq
vrij sporten en ontspannen 
Aankomst basiskamp
Vervolg 2-daagse kano route
Dag 4
Dag 5
Early wake-up
Challenge 3
Sunrise run
Proosten op een geslaagde challenge
Transfer richting Oslo
Vertrek Oslo - Amsterdam
Hill
66 kilometer
1035 hoogtemeters
Mountain
100 kilometer
1805 hoogtemeters
1
Sweden
70-100  kilometer
Norway
70-100 kilometer
2
Jogger
10 of 20 kilometer
195 hoogtemeters
Runner
30 kilometer
406 hoogtemeters
3
-De fietsroute-
Het eerste onderdeel van de challenge zal bestaan uit een pittige fietsroute dwars door natuurreservaat Glaskogen. Dit gebied staat bekend om haar duizenden meren en prachtige uitgestrekte bossen. De start vindt plaats bij het immense Stora Gla meer. De route begeleidt je over glooiende heuvels, uitgestrekte meren en prachtige bossen. Met name het aantal hoogtemeters zorgt voor taaie momenten tijdens de tocht.
We hebben twee routes uitgestippeld - beide dwars door het Glaskogen natuurreservaat maar de ene net wat zwaarder dan de ander. 
Hill
66 kilometer
1035 hoogtemeters
Mountain
100 kilometer
1805 hoogtemeters
Hoe ziet de dag eruit?
Bij het ontwaken begeef je je gelijk in een prachtige omgeving. Even snel een duik in het gigantische meer om wakker te worden. Na een stevig ontbijt wordt de route uitgelegd. Vervolgens krijgt iedereen zijn mountainbike en lunchpakket uitgereikt. Hierna is het tijd om te vertrekken. Beide routes vertrekken vanaf hetzelfde punt. De duur van de routes verschilt uiteraard per persoon maar zal tussen de 5-10 uur duren. Lunch op de top van een berg of langs een prachtig meer. De laatste twee uur verlaat je het natuurreservaat en fiets je over typisch Zweedse landweggetjes richting het tweede basiskamp. Hier staan we klaar met een welverdiende barbeque en kan iedereen een duik in het frisse water nemen. Op tijd naar bed om uitgerust aan de tweede challenge te beginnen.
Dit krijg je allemaal
 • Mountainbike
 • Ontbijt
 • Voedselpakket voor onderweg
 • Routebeschrijving
 • Bandenplak setje
 • Fietspomp
 • Barbeque bij aankomst basiskamp
Tips & tricks
 • Bovenbenen en kuiten zullen het vandaag zwaar te verduren krijgen, train deze goed
 • Train klimoefeningen bijvoorbeeld door te spinnen met hoge weerstand
 • Leer een bandje plakken, je fietst met name over onverharde wegen en weet nooit wat er kan gebeuren
De Kanoroute
De benen krijgen rust en is het tijd voor het bovenlichaam. De komende twee dagen bestaan uit een prachtige kanoroute. De route begint in het Föxen meer, ook wel 'the thousand island lake' genoemd. Je kan kiezen voor de route richting Noorwegen of je blijft in Zweden. De vele eilandjes zijn een fantastische plek voor een lunch of overnachting. Het gebied is groots en uitgestrekt waardoor je waarschijnlijk de enige in de wijde omgeving bent. Kies een eiland, zet je tent op en maak een knisperend vuur. Geniet van de prachtige natuur en hoor niks anders dan het kabbelende meer terwijl de zon alles langzaam rood kleurt.
Sweden Route
70-100 kilometer in twee dagen
Norway Route
70-100 kilometer in twee dagen
Hoe zien de dagen eruit?
In de ochtend wordt een uitgebreide uitleg over kanotechnieken, de route en andere belangrijke zaken voor op het water gegeven. Vervolgens krijgt iedereen de kano en is het tijd om te vertrekken. Twee dagen lang begeef je je midden in de natuur op het water. De kano's zijn niet snel dus is uithoudingsvermogen de belangrijkste factor. De route naar Noorwegen gaat over het brede Stora Le meer - deze route kan daarom zwaar zijn wanneer de wind waait. De Zweedse route gaat zowel over brede meren als smalle riviertjes.  
 
Vergeet ook niet te genieten want je bent in een zeldzaam mooie omgeving. Wanneer je een mooi eiland of andere gave spot hebt gevonden is het tijd om te ontspannen. Zet je tent op en bouw een kampvuur. Maak je hoofd leeg en geniet van de prachtige omgeving terwijl je misschien nog een yoga oefening doet.
 
In de ochtend vertrek je weer voor het tweede gedeelte van de route. Bij de Zweedse route kan deze dag zwaarder zijn, het meer is groter en breder waardoor elementen zoals wind meer invloed kunnen hebben. Een flinke tegenwind zorgt voor een significant zwaardere uitdaging. Om deze rede is het mogelijk tijdens de tocht te beslissen om een korte of lange route te doen.
 
Eenmaal terug op het basiskamp staat er wederom een heerlijke barbeque voor je klaar. Er is muziek, sportattributen gemaakt van hout, brandend haardvuur en hangmatten om te ontspannen zodat iedereen kan doen en laten wat die zelf wilt. Wederom op tijd naar bed want het wordt een vroege ochtend waar we gaan beginnen met de sunrise run.
Dit krijg je allemaal
 • Kano en alle toebehoren, denk aan peddels, reddingsvest, trolley, spons en zeil.
 • Ontbijt
 • Voedselpakket voor twee dagen
 • Tent + matjes + slaapzak
 • Waterdichte ton (35 liter)
 • Waterdichte tas (70 liter)
 • Routebeschrijving
 • Vergunning
 • Barbeque bij aankomst basiskamp
Tips & tricks
 • Iedereen krijgt een uitgebreide paklijst via de mail zodat je perfect voorbereid op pad gaat
 • Deze dagen zijn de schouders, rug en armen aan de beurt, bereid je training hier op voor
 • De route op de tweede dag is vaak zwaarder dan de eerste dag omdat het meer hier breder is
 • Houd er rekening mee dat je 48 uur buiten bent.
Let op: de Zweedse route heeft overlap met de route van The Canoe Adventure

Lake-2-Lake

4 dagen | 3 activiteiten | 250 kilometer 

Challenge

De Hardlooproute
Het is vroeg als de wekker gaat. Tijd om te beginnen met het laatste onderdeel van de Lake 2 Lake challenge - hardlopen bij zonsopkomst. De zon laat zich al vroeg van zijn beste kant zien. Een prachtige rood-oranje gloed vult de lucht, het is tijd om te gaan rennen. Er zijn drie verschillende routes uitgezet. Waar de ene route het bos induikt blijft de andere op de grindpaden langs de meren.  
De Forest trail (10 km) en Combi trail (20 km) gaan beide door een prachtig bos met genoeg heuvels. De combi trail gaat naast het bos nog 10 kilometer langs het Lelang meer. De Lake trail is voor de echte fanatiekelingen, een 30 kilometer lange route langs kleine Zweedse dorpjes en andere mooie bezienswaardigheden.
Forest trail
10 kilometer
195 hoogtemeters
Combi trail
20 kilometer
217 hoogtemeters
Lake trail
30 kilometer
406 hoogtemeters
Hoe ziet de dag eruit?
Vroeg in de ochtend wordt iedereen gewekt om zich klaar te maken voor het laatste onderdeel van de challenge. Kies de route waarvan jij denkt dat je jezelf het beste uitdaagt. Geniet van de onbekende vogelgeluiden, de prachtige oranje gloed van de zonsopkomst en de geur van dennenhout. Grote kans dat je een hert of eland tegenkomt. Bij terugkomst op het basiskamp staan we klaar met een ontbijt en glas bubbels. We proosten op een geslaagd avontuur en trotse prestatie. Na het ontbijt maakt iedereen zich gereed voor vertrek richting het vliegveld.