Beste Moose Avonturiers,

 

Onderstaand vinden jullie verschillende routebeschrijvingen voor zowel de auto als het vliegtuig. 

 

De locatie van het basiskamp bevindt zich op de Elovsbyn Camping in het plaatsje Lennartsfors in de gemeente Arjang - Zweden

 

Elovsbyn Camp & Canoe

Lennartsfors
S-672 92 ÅRJÄNG

 

Aankomst- en vertrektijd

We krijgen veel vragen over de aankomsttijden. Door corona is er dit jaar geen vaste aankomsttijd. Zowel vrijdag als zaterdag zijn dit jaar aankomstdagen waardoor iedereen vrij is te vertrekken vanuit Nederland wanneer het jullie het beste uitkomt. We zullen iedereen die aankomt een uitgebreide uitleg geven over de kano, routes op het water, technieken en andere tips & tricks zodat jullie gelijk het water op kunnen.Voor vertrek geldt dat de barbeque op donderdag plaatsvindt en men vrijdagochtend weer richting huis zal gaan. 

 

Reizen met de auto:

Reizen kan zowel via Denemarken als Duitsland. Denemarken is streng met de grenscontroles. Onze voorkeur gaat op dit moment dan ook uit om via Duitsland te reizen. Om vanaf Duitsland naar Zweden te reizen moet een oversteek met een veerboot worden gemaakt. Onderstaand vind je de beste opties om via Duitsland richting Zweden te reizen.

 

  • Optie 1 - Veerdienst tussen Travemunde - Trelleborg. Een oversteek van ongeveer 7 uur waarbij je lekker kan bijkomen en heel Denemarken overslaat.

  • Optie 2 - Veerdienst tussen Travemunde - Malmo.  Een oversteek van ongeveer 8 uur waarbij je lekker kan bijkomen en heel Denemarken overslaat.  

  • Optie 3 - Veerdienst tussen Kiel - Goteburg. Dit is de nachtboot tussen Kiel - Duitsland en Gotenburg in Zweden waarbij je slaapt in je eigen kajuit. Bij aankomst is het nog slechts 2 uurtjes rijden (Tevens de duurste optie)

 

Via Denemarken zijn er meerdere opties om het land te doorkruisen, namelijk via de grote bruggen of met de boot. 

 

  • Optie 1 - Alles met de auto. Met de eigen auto van Nederland naar Zweden over land (zonder het gebruik van veerdiensten). Je rijdt via het Deense vasteland en de Deense schiereilanden Funen en Seeland. In Denemarken moet je drie bruggen oversteken. Voor het gebruik van twee bruggen moet je tol betalen.

  • Optie 2 - Veerdienst tussen Puttgarden - Rodby. Dit is de route die het meest wordt gebruikt. Met deze veerdienst bespaar je behoorlijk wat kilometers in Denemarken en kost je slechts 45 minuten op de veerdienst.

Er zijn meerdere opties maar bovenstaande zijn uit onder ervaring de beste. Alle informatie omtrent routes, veerdiensten en tickets zijn terug te vinden op https://www.wereldreis.net/landeninfo/europa/zweden/reizen-met-de-auto-naar-zweden/ of https://www.directferries.nl/veerboten_van_duitsland_naar_zweden.htm

 

Reizen met het vliegtuig

De dichtstbijzijnde luchthaven is Oslo Gardermoen. De reis ziet er als volgt uit: 

 

--> vlucht naar Oslo Gardermoen airport (duur 1h40m) 

--> shuttle naar Oslo Centraal station (vertrekt elk kwartier, geen reservering nodig - duur 20 minuten) 

--> bus transport van Oslo Centraal station naar Arjang Zweden (van tevoren reserveren bij Flixbus of Bus4you- duur 1h30m) 

--> In Arjang staan wij klaar om jullie richting het basiskamp te brengen (duur 20 minuten)

 

Vliegen kan met Norwegian Airlines, KLM en SAS. De transfer tussen Oslo centraal station en Arjang (Zweden) wordt gedaan door Flixbus of Bus4You. Op dit moment rijden deze bussen zeer beperkt omdat de grenzen pas recent zijn geopend. Houdt op zowel de heenreis als terugreis rekening met de transfers tussen Arjang (Zweden) en Oslo centraal station (Noorwegen). Boek je vlucht dus vroeg op de heenreis en laat op de terugreis. Je kan natuurlijk ook nog een weekendje Oslo achter de vakantie plakken!

Cheers!

IMG_2390.jpg