top of page

Beste Moose Avonturiers,

 

Onderstaand vinden jullie verschillende routebeschrijvingen voor zowel de auto als het vliegtuig. 

 

De locatie van het basiskamp bevindt zich op de Elovsbyn Camping in het plaatsje Lennartsfors in de gemeente Arjang - Zweden

 

Elovsbyn Camp & Canoe

Lennartsfors
S-672 92 ÅRJÄNG

 

Aankomst- en vertrektijd

Zaterdag is de aankomstdag, mocht het niet lukken om zaterdag te vertrekken dan kan je in overleg ook op vrijdag of zondag aankomen. Voor vertrek geldt dat de barbeque op vrijdag plaatsvindt en men zaterdagochtend weer richting huis zal gaan. 

 

Reizen met de auto:

Voordeel van reizen met de auto is dat je makkelijk al je eten, drinken en spullen mee kan nemen. Ook is het vaak goedkoper dan reizen met het vliegtuig. Je kan met de auto  zowel via Denemarken als Duitsland. reizen.

 

Onderstaand vind je de opties om via Duitsland richting Zweden te reizen.

 

  • Optie 1 - Veerdienst tussen Travemunde - Trelleborg. Een oversteek van ongeveer 7 uur waarbij je lekker kan bijkomen en heel Denemarken overslaat.

  • Optie 2 - Veerdienst tussen Travemunde - Malmo.  Een oversteek van ongeveer 8 uur waarbij je lekker kan bijkomen en heel Denemarken overslaat.  

  • Optie 3 - Veerdienst tussen Kiel - Goteburg. Dit is de nachtboot tussen Kiel - Duitsland en Gotenburg in Zweden waarbij je slaapt in je eigen kajuit. Bij aankomst is het nog slechts 2 uurtjes rijden (tevens de duurste optie)

 

Via Denemarken zijn er meerdere opties om het land te doorkruisen, namelijk via de grote bruggen of met de boot. 

 

  • Optie 1 - Alles met de auto. Met de eigen auto van Nederland naar Zweden over land (zonder het gebruik van veerdiensten). Je rijdt via het Deense vasteland en de Deense schiereilanden Funen en Seeland. In Denemarken moet je drie bruggen oversteken. Voor het gebruik van twee bruggen moet je tol betalen.

  • Optie 2 - Veerdienst tussen Puttgarden - Rodby. Dit is de route die het meest wordt gebruikt. Met deze veerdienst bespaar je behoorlijk wat kilometers in Denemarken en kost je slechts 45 minuten op de veerdienst.

Er zijn meerdere opties maar bovenstaande zijn uit onder ervaring de beste. Alle informatie omtrent routes, veerdiensten en tickets zijn terug te vinden op https://www.wereldreis.net/landeninfo/europa/zweden/reizen-met-de-auto-naar-zweden/ 

of

 https://www.directferries.nl/veerboten_van_duitsland_naar_zweden.htm

Reizen met het vliegtuig
Reizen met het vliegtuig was het afgelopen jaar door corona zeer onzeker. We hopen dat het dit jaar makkelijker zal zijn. De dichtstbijzijnde luchthaven is Oslo Gardermoen. De reis ziet er als volgt uit:


--> vlucht Schiphol naar Oslo Gardermoen airport (duur 1h40m)
--> shuttle (flygtoget) naar Oslo Centraal station (vertrekt elk kwartier, geen reservering nodig - duur 20 minuten)
--> bus transport van Oslo Centraal station naar Arjang Zweden (van tevoren reserveren bij Flixbus of Bus4you- duur 1h30m)
--> In Arjang staan wij klaar om jullie richting het basiskamp te brengen (duur 20 minuten)


Vliegen kan met Norwegian Airlines, KLM en SAS. De transfer tussen Oslo centraal station en Arjang (Zweden) wordt gedaan door Flixbus en Bus4you, de reistijden voor deze bussen worden vaak pas enkele maanden voor vertrek bekend gemaakt. Het is dus belangrijk dat je hier rekening mee houdt tijdens het boeken van de vliegtickets. Boek je vlucht op de heenreis vroeg in de ochtend en op de terugreis einde van de middag/avond. Dit voorkomt dat er geen tijd meer is tussen aankomst Oslo en vertrek bus. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om een goede aansluiting tussen de vluchten en het vertrek van de bus te vinden. Wij staan altijd klaar om te helpen.


Cheers!

IMG_2390.jpg
bottom of page